Mentorschap Arnhem

Ajax fan, droom komt uit, dank zij de Ajax Foundation.

Als mentor zoek ik altijd naar het verhogen van het kwaliteit van leven van een cliënt. Soms moet ik daarvoor wegen bewandelen die ervoor zorgen dat een droom werkelijkheid wordt. In de loop der jaren heb ik een broer en zus in Polen herenigd. Met dank aan het vriendenfonds van de Siza. Een terminale patiënt met zijn gezin naar het Dolfinarium laten gaan. Met dank aan Stichting ambulance wens.  Menig bijstands gezin blij gemaakt met kaartjes voor pretparken en dierentuinen van de postcode- loterij of de vriendenloterij. In mijn vrienden kring weet iedereen dat als kaarten ongebruikt in de kast liggen, ik daar een prima bestemming voor weet. Zo schuiven we regelmatig kleding door. En maken we het voor cliënten die het moeilijk hebben, het leven wat aangenamer.
Een paar weken terug zat ik bij een MDO te bedenken hoe ik het leven van mevr. W. nog wat leuker kon maken. Mevr W.  78 jaar, 1 zwakbegaafde dochter, man overleden. Heel veel alleen. Zwaar fan van Ajax.
Toen kreeg ik een spontaan idee.  Op mijn vraag zou u een keer naar Ajax toe willen? Gingen haar ogen stralen en zegt ze ja heel graag. Zo tik je na het MDO een mailtje naar de Ajax Foundation. Niet lang erna krijg ik bericht. Of mevrouw het leuk vindt om het stadion te bezoeken en een rondleiding te krijgen. Omdat mevr. epilepsie heeft is dit een activiteit die past als een jas. Ik regel nog een extra zakcentje zodat ze nog iets kan kopen in de Ajax winkel. Al met al 100% resultaat. Soms moet je ook als mentor, dromen durven en doen. Met dank aan de Ajax foundation komen dromen uit. Daar geniet ik dan weer intens van.